63 de ani de la primul Telejurnal al Televiziunii Române

20 martie 2021, 20:51

La 20 martie 1958 a fost difuzată, pe postul național de televiziune, prima ediţie a emisiunii „Jurnalul Televiziunii”; până la acea dată, principalele evenimente interne și internaționale erau prezentate în emisiunea „Informațiile după-amiezii”. Apoi, din 6 februarie 1966, emisiunea s-a numit „Telejurnal” și se transmitea în două ediții: una de seară și alta de noapte.

Si în anii grei a cenzurii comuniste când programul Televiziunii Române a fost redus la doar două ore, Telejurnalul a rămas principala emisiune a postului național. Cei care au făcut posibile transmisiile de atunci povestesc aventurile prin care au tecut în această inedită experiență.

De atunci Știrile TVR au mers pe drumul evoluției perfecționându-se în permanență. In 1983 Telejurnalul a fost transmis pentru prima dată color. Iar din 3 noiembrie 2019, Studioul 2 al TVR, a fost transformat într-un platou TV multifuncţional, dotat cu tehnologie modernă, care asigură transmisia în sistem High Definition. Acest proiect este parte a unui proces mai amplu de modernizare a televiziunii publice care va emite integral, în sistem HD, pe canalele TVR 1 şi TVR 2.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă