63 de ani de la primul Telejurnal al Televiziunii Române

Se împlinesc 63 de ani de la primul Telejurnal al Televiziunii Române. Difuzată iniţial într-o singură ediţie în fiecare zi, emisiunea informativă a TVR s-a numit Telejurnal până în 1989 când a luat numele de Actualităţi. Din 2009 s-a revenit la denumirea consacrată.

20 Martie 2021, 20:51 |
63 de ani de Telejurnal
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La 20 martie 1958 a fost difuzată, pe postul național de televiziune, prima ediţie a emisiunii "Jurnalul Televiziunii"; până la acea dată, principalele evenimente interne și internaționale erau prezentate în emisiunea "Informațiile după-amiezii". Apoi, din 6 februarie 1966, emisiunea s-a numit "Telejurnal" și se transmitea în două ediții: una de seară și alta de noapte.

Si în anii grei a cenzurii comuniste când programul Televiziunii Române a fost redus la doar două ore, Telejurnalul a rămas principala emisiune a postului național. Cei care au făcut posibile transmisiile de atunci povestesc aventurile prin care au tecut în această inedită experiență.

De atunci Știrile TVR au mers pe drumul evoluției perfecționându-se în permanență. In 1983 Telejurnalul a fost transmis pentru prima dată color. Iar din 3 noiembrie 2019, Studioul 2 al TVR, a fost transformat într-un platou TV multifuncţional, dotat cu tehnologie modernă, care asigură transmisia în sistem High Definition. Acest proiect este parte a unui proces mai amplu de modernizare a televiziunii publice care va emite integral, în sistem HD, pe canalele TVR 1 şi TVR 2.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 11°C 16°C
CLUJ 12°C 14°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 13°C 14°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI