62 de mii de gospodării fără curent electric. Situația cea mai gravă este în Ialomița

27 ianuarie 2019, 10:27

ACTUALIZARE Numărul gospodăriilor nealimentate cu energie electrică a scăzut la 62.000, la nivel naţional, la ora 16.00, anunță Ministerul Energiei.

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Locuitorii din Ialomiţa au cel mai mult de suferit. În acest judeţ, peste 30 de mii de gospodării nu au curent electric.

Oraşul Urziceni este alimentat doar cu ajutorul unor generatoare uriaşe, trimise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Întreruperi sunt şi în Călăraşi, unde sunt afectate 16 mii de familii. Se adaugă 12 mii din Giurgiu şi 4.500 din Ilfov.

Ministerul Energiei a anunţat că peste 200 de echipe sunt pe teren şi lucrează pentru remedierea problemelor.

ACTUALIZARE 10.27 Duminică dimineață erau nealimentate cu energie electrică 123 localităţi din 13 judeţe: Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova şi Vâlcea. Sunt afectaţi în total 78.480 de consumatori, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne. Două persoane au fost rănite de crengile desprinse din copacii înghețați.

Pentru remedierea avariilor intervin 134 de echipe ale distribuitorilor de energie.

În cele 7 judeţe (Brăila, Buzău, Călăraşi, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa şi Vrancea) şi în municipiul Bucureşti, aflate până la ora 10.00 sub avertizare de cod galben, au fost pregătiţi să intervină peste 5.000 de angajaţi MAI – pompieri, poliţişti şi jandarmi, cu aproximativ 2.300 de mijloace tehnice.

În 18 județe și în Capitală, echipele au intervenit pentru evacuarea apei din 16 curţi, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, îndepărtarea a peste 1.800 de copaci căzuți, a 26 stâlpi de electricitate şi a 80 cabluri electrice. Au fost avariate 221 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale pentru 2 persoane rănite de crengi desprinse din copaci, iar pentru 2 pacienţi a fost necesară intervenţia autospecialelor de deszăpezire pentru deblocarea căilor de acces.

În judeţul Ialomiţa, rămân la dispoziţia comunităţilor afectate de lipsa curentului electric 16 generatoare de mare capacitate puse la dispoziţie de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conducerea MAI le-a cerut prefecţilor să se asigure că există permanenţă la sediile primăriilor în zonele afectate de ninsori, polei şi ploi.

Duminică dimineață nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul blocat. Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca, judeţul Gorj, este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie de tonaj ce va fi menţinută pe toată perioada sezonului rece.

Se intervine în 4 judeţe (Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova şi Mehedinţi) şi în municipiul Bucureşti pentru împrăştierea de materiale antiderapante şi pentru îndepărtarea copacilor/stâlpilor căzuţi.

Echipele de intervenţie ale ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit în ultimele două zile la peste 1.800 cazuri. Duminică dimineață erau în derulare 40 de intervenţii.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au fost implicate în gestionarea a circa 465 de astfel de cazuri, dintre care 450 în Capitală.

Din totalul de 1.810 cazuri rezolvate, aproximativ 1.700 au fost în Bucureşti, iar 110 în Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă