61% dintre români vor să plătească cu cardul, telefonul sau cu ceasul inteligent, atunci când călătoresc în străinătate, potrivit unui studiu

Telefon
Telefon
9 iunie 2022, 15:19

Studiul a fost realizat pe opt pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.

„Odată cu estomparea pandemiei, românii sunt nerăbdători să-şi petreacă din nou vacanţele peste hotare, să meargă în excursii de weekend în oraşe din străinătate şi să facă cumpărături în ţările vecine. Călătoriile în străinătate sunt strâns legate de plăţile efectuate în alte valute, prin diverse metode de plată”, susţin autorii studiului.

Astfel, în timpul călătoriilor în străinătate, nu mai puţin de 61% dintre respondenţii români au declarat că ar prefera să plătească cu cardul sau telefonul/ceasul inteligent.

„Tendinţa de a plăti prin mijloace digitale s-a dezvoltat în timpul pandemiei, când consumatorii au apelat mai des la cumpărături online şi plăţi contactless în magazine, obiceiuri care acum se reflectă în preferinţele lor de plată atunci când călătoresc în străinătate”, arată cercetarea.

Astfel, românii care ar dori să folosească cardul, telefonul sau alte dispozitive mobile atunci când călătoresc în străinătate apreciază aceste metode de plată pentru comoditate (aproape 67%), rapiditate (peste 62%) şi siguranţă (peste 57%), dar şi pentru eliminarea riscului de a pierde numerarul (aproape 51%) şi a nevoii de a schimba numerarul în moneda locală (peste 48%).

„Românii se bazează pe plăţile cu cardul şi dispozitivele mobile atunci când călătoresc în străinătate, 61% dintre respondenţi indicând aceste metode de plată ca fiind preferate. Prin intermediul reţelei globale inovatoare şi de încredere a Visa, toată lumea poate plăti rapid, convenabil şi în siguranţă în peste 100 de milioane de locaţii din peste 200 de ţări şi teritorii”, a declarat Elena Ungureanu, Visa Country Manager în România.

Ca un aspect interesant, majoritatea românilor (aproape 85%) folosesc acelaşi card în ţară şi în străinătate, şi numai 15% folosesc un alt card pentru plăţile efectuate în străinătate.

În vacanţă, în city break sau în călătoriile pentru cumpărături, respondenţii români tind să folosească cardurile sau telefoanele/ceasurile inteligente pentru plăţi.

Printre locurile unde călătorii români în străinătate achită cel mai des cu cardul sau telefonul/ceasul inteligent se numără centre comerciale (77%), benzinării (73%), farmacii şi magazine cu produse de sănătate şi frumuseţe (63%), dar şi aplicaţii de taxi şi ride sharing (61%), sau divertisment, cum ar fi muzee, galerii şi parcuri de distracţii (aproape 57%).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite