60 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa şi construcţia podului de la Ungheni

Portul Constanța
Portul Constanța
21 decembrie 2022, 14:17

Cele 35 de proiecte, printre care se numără şi două din România, au fost selectate în cadrul celei de-a doua cereri de propuneri incluse în Pachetul de Mobilitate Militară.

„Rezultatele celei de-a doua runde de cereri de propuneri reflectă nevoia ca statele membre să îmbunătăţească utilizarea în scop dual a sistemului de transport. A fost o rundă extrem de competitivă cu proiecte câştigătoare din 17 ţări. Sunt încântată că unele proiecte din Germania, România şi Polonia rezolvă în mod direct îmbunătăţirea infrastructurii de-a lungul liniilor de solidaritate”, a declarat comisarul european pentru Transport, Adina-Ioana Vălean.

Printre cele 35 de proiecte selectate se numără şi modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, etapa 1 Valu lui Traian, care va beneficia de o finanţare de la UE în valoare de 43,515 milioane de euro precum şi designul şi construirea podului peste Prut de la Ungheni, care va beneficia de o finanţare de 16,486 milioane de euro.

Contribuţia financiară de la UE va lua forma unor granturi directe care vor co-finanţa costurile totale ale proiectelor.

După aprobarea de către statele membre a listei proiectelor selectate, la data de 20 decembrie, Comisia Europeană va adopta în scurt timp deciziile de finanţare.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite