60 de milioane de chinezi, din provinciile afectate de coronavirus, sunt izolați de restul lumii. În Wuhan, un bărbat mort a fost lăsat pe trotuar

31 ianuarie 2020, 18:29

Imaginile cu un bărbat mort în stradă, în Wuhan, focarul epidemiei, s-au viralizat rapid. Martorii povestesc că pe lângă cadavru au trecut cel puțin 15 ambulanțe, până ce, în sfârșit, una dintre ele a oprit. Bărbatul avea în jur de 60 de ani, o sacoșă de cumpărături în mână și purta mască.

60 de milioane de chinezi, din provinciile cele mai afectate, sunt izolați de restul lumii.

Pe rețelele de socializare oamenii se plâng că nu mai găsesc nimic în magazine. Autoritățile chineze afirmă însă că nu sunt probleme cu aprovizionarea.

Unele firme de transport spun că au marfă să trimită în Wuhan, dar nu au șoferi, pentru că angajații nu vor să riște.

Între timp, a început evacuarea masivă a străinilor. După tergiversări din partea autorităților chineze, avioanele trimise de Franța și Marea Britanie au îmbarcat zeci de oameni din Wuhan și provinciile învecinate și i-au adus acasă. Unii dintre ei au simptome ale bolii. Contaminați sau nu, îi așteaptă pe toți 14 zile de carantină. Centrele care îi vor găzdui sunt pregătite deja, deși Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că persoanele care nu prezintă niciun simptom nu ar trebui izolate atât de mult timp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite