60 de hectare de perdele forestiere de protecţie vor fi înfiinţate în judeţele Călăraşi şi Brăila. 300.000 de puieţi urmează sa fie plantați

Iniţiativa naţionala de împădurire bazată pe voluntariat
Iniţiativa naţionala de împădurire bazată pe voluntariat
14 decembrie 2022, 13:47

Aceste hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii au o lungime de circa 20 de kilometri, iar din acestea 22 de hectare vor fi plantate în proximitatea autostrăzii A2, încă opt hectare în apropierea drumului naţional DN 3 şi alte 30 de hectare perdele forestiere pentru protejarea drumului naţional DN 2B.

Datele oficiale arată că, în ultimii opt ani, Romsilva a înfiinţat 233 hectare perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, cu o lungime totală de circa 77 de kilometri.

Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 712,42 hectare, pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale din mai multe județe.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite