6 zile negre – 30 de români uciși de coronavirus

28 martie 2020, 21:01

Primele decese ale unor pacienţi infectaţi cu COVID-19 au fost raportat de autorităţi pe data de 22 martie. Trei bărbaţi de 67, 74 şi 70 de ani erau răpuşi de infecţia cu noul coronovirus. Toţi aveau şi alte afecţiuni cronice, aşa că organismele lor au cedat. Din acel moment, autorităţile au anunţat aproape zilnic alte decese. Până astăzi, pierduseră această luptă 30 de români.

Până acum, cel mai tânăr pacient decedat este un bărbat de 45 de ani din judeţul Arad. Acesta a murit în ambulanţă, în timp ce era transportat la spitalul de boli infecţioase. La polul opus este tot un bărbat în vârstă de 81 de ani, din Bucureşti.

Pacienţii care au decedat erau internaţi în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău Timişoara, Clij-Napoca şi Neamţ.

Cea mai afectată categorie de vârstă este 66 -75 de ani. 14 persoane din această categorie au decedat. Urmează opt decese din grupa de vârstă 56 – 65 de ani.

Majoritatea pacienţilor suferea şi de alte afecţiuni cronice, diabet, hipertensiune arterială, insuficienţă renală, obezitate.

De la o zi la alta creşte şi cifra celor depistaţi pozitiv cu COVID-19. Dacă ritmul de creştere de 150 de cazuri în medie pe zi se va menţine, într-o săptămână România va intra în scenariul 4, iar luna aprilie ar putea fi una de vârf.

În scenariul patru se va intra în mod oficial în momentul în care în ţara noastră se vor înregistra 2.001 cazuri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite