6 din 10 angajaţi români nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca de acasă ori hibrid

27 ianuarie 2023, 20:55

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la birou, după pandemie. În acest moment, 46% dintre angajați lucrează exclusiv de la sediul companiei. Doar 18 procente muncesc integral de acasă. Restul, împart programul între casă și birou.

Mai bine de jumătate dintre participanții la sondaj spun că lucrează cel puțin cinci zile pe lună de la birou. 14 la sută vin la sediul companiei doar o dată pe lună.

Întrebați ce schimbări ar vrea să facă anul acesta, cei mai mulți (respectiv 28,3%) angajaţi spun că preferă să lucreze hibrid, dar să poată decide singuri câte zile vin la birou. Principalul avantaj pentru companii atunci când îi lasă pe angajaţi să lucreze de acasă sunt facturile reduse la curent şi căldură. Dar nu pot gestiona direct modul în care angajaţii îşi îndeplinesc sarcinile.

6 din 10 angajaţi nu s-ar mai angaja într-o companie care nu acceptă munca de acasă sau hibrid. Pentru un sfert dintre respondenți asta ar cântări cel mai greu în decizia de a schimba serviciul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Munca de acasă aduce kilograme în plus