5200 de soldați îi așteaptă pe migranții din Guatemala și Honduras la granița dintre SUA și Mexic

30 octombrie 2018, 12:42

Aceste scene sunt de la granița dintre Guatemala și Mexic, unde, teoretic, frontiera de pe pod a fost închisă. Sute de migranți care vin în principal din Guatemala, Honduras, au format o a doua caravană care are ca destinație finală SUA. Fug de violența și sărăcia din țările lor.

Nu par a fi opriți de focurile de avertisment trase de forțele de securitate mexicane sau de gazele lacrimogene. Au intrat în Mexic traversând râul cu orice riscuri.

Peste 2000 de membri ai Gărzii Naționale au fost mobilizați la frontiea sudică a SUA, unde sunt așteptați mii de migranți din prima caravană, aflată pe drum de câteva săptămâni.

Securitatea la granițe este o prioritate națională, iar armata americană va acorda sprijin logistic și uman pentru consolidarea posturilor de frontieră în Texas și California, au precizat reprezentanți ai Departamentului Apărării.

800 de militari vor ajunge în scurt timp la punctul de frontieră din Texas. Oficiali americani au declarat că trupele nu sunt menite să impună ordinea în zonă, ci să ridice corturi și baricade și să transporte personalul vamal în diferite locuri de-a lungul graniței cu Mexicul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite