52 de kilograme de diamante, pietre scumpe şi aur de contrabandă au fost capturate la Chişinău

4 martie 2017, 10:44

Ofițerii au descins prima dată la biroul administratorului a 5 magazine de bijuterii: un loc modest, spre surprinderea lor. Un dulap ascundea însă uşa spre o comoară şi un atelier clandestin de bijuterii.

În atelierul clandestin au fost depistate 22 de kg de aur, atât în articole gata confecționate cât și în materie primă pentru a fi confecționate. Au fost depistate pietre și diamante valoarea totală era de peste 40 de milioane de lei.

Adiminstratorul i-a ameninţat pe anchetatori cu un pistol, sperând că va putea fugi, dar nu i-a reuşit schema. În alte 9 magazine percheziţionate, poliţiştii au mai găst alte 30 de kilograme de bijuterii, liingouri de aur, pietre scumpe şi diamante fără acte.

Toate ar fi fost aduse din Ucraina şi trecute prin Transnistria. Scoteau bijuteriile la vânzare după ce le marcau cu un utilaj clandestin, fără a le înregistra. Timp de cinci ani ar fi reuşit să păcălească autoritaţile.

Afacerea a functionat în Chişinău şi în Bălţi. Patru persoane sunt acuzate în acest caz şi riscă până la 10 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite