500 de lideri ai lumii vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Condiții de securitate excepționale. Corespondență de la trimisul special al TVR, Vlad Ungar

17 septembrie 2022, 21:13

Cei mai puternici oameni din lume vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Vorbim în total despre aproape 500 de șefi de stat și capete încoronate, a precizat Vlad Ungar, trimisul special al TVR.

Unii dintre ei au ajuns deja la Londra, alții vor ajunge duminică dimineață. Ei vor participa la recepția care va fi organizată mâine seară la Palatul Buckingham.

Joe Biden și Jill Biden au aterizat sâmbătă seară pe aeroportul Stansted.

Sunt momente extrem de complicate pentru polițiști, dar și pentru ofițerii de la MI6, însărcinați cu operațiunile de securitate.

Pe bulevardele din centrul Londrei traficul rutier a fost închis. Întreaga zonă a fost împânzită de polițiști care vor să se asigure că nu vor avea loc incidente.

În mulțimea de oameni se află ofițeri MI6 care trebuie să monitorizeze inclusiv bulevardul pe care va trece autocarul ce îi va transporta pe șefii de stat pe parcursul zilei de luni.

Și Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort au plecat, sâmbătă, la Londra, pentru a participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Cuplul regal va participa duminică, 18 septembrie, şi luni, 19 septembrie 2022, la evenimentele oficiale cu ocazia funeraliilor, la Londra şi la Windsor”, a precizat Familia Regală a României pe pagina de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite