500.000 de polițe RCA de la City Insurance, expirate. Ce trebuie să facă șoferii pentru a-și recupera banii

12 mai 2022, 19:00

Niciuna dintre cele 500.000 de asigurări RCA încheiate de City Insurance nu mai e valabilă. Toți cei care aveau o astfel de poliţă ar trebui să se reorienteze. Altfel, amenda pentru șoferii care circulă fără RCA este între 1.000 şi 2.000 de lei.

DAN APOSTOL, directorul de comunicare al ASF: Pot să recupereze banii pe perioada rămasă, scriptic, pe poliță, ca fiind valabilă, cu ajutorul Fondului de Garantare a Asiguraților.

Până acum, Fondul de Garantare a Asiguraților a avizat peste 20.600 de cereri de plată, valorând aproape 180 de milioane de lei. Mai sunt disponibile sub 500 de milioane de lei.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România a plătit deja 88 de milioane de euro daune în dosare în care au fost implicaţi șoferi cu RCA la City Insurance.

MĂDĂLIN ROŞU, preşedinte B.A.A.R.: Efectul, cel puțin pentru plata daunelor externe, va fi simțit undeva la 6-7 ani de acum încolo.

Compania deţinea aproximativ 50% din cota de piaţă a poliţelor RCA, astfel că impactul a fost resimţit şi de service-urile auto.

DAN BARBU, preşedintele Patronatului Operatorilor de Service-uri Auto: Afectate au fost și până acum, pentru că se plăteau dosarele foarte greu, acum au început să se plătească, numai că termenul de încasare este mare, pentru că și procesarea de către Fondul de Garantare, a fost mare.

Pe 11 mai erau valabile 755 de mii de polițe la City Insurance, din care aproape 500 de mii – polițe RCA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă