5 ingrediente obligatorii pentru o viaţă sănătoasă

16 iulie 2019, 09:40

Chiar dacă asta poate însemna schimbarea stilului de viață, modificările pe care le ve face te pot ajută să ai o viață mai bună,  mai sănătoasă și mai fericită.  Așa că nu te feri de schimbare, dacă această schimbare e în bine.

 

 

SPORTUL

 

Știi deja că sportul e important și că se recomandă minim 5000 de pași pe zi. Însă sportul sau mișcarea nu trebuie să fie un chin. Îți place să dansezi? Vrei să faci aerobic alături de prietenele tale? Îți place să mergi mult pe jos?

Găsește-ți activități plăcute și practică-le în fiecare zi. Chiar și de mai multe ori pe zi, dacă timpul îți permite.

ALIMENTAŢIA

O alimentație sănătoasă înseamnă ceea ce ți se potrivește ție și ceea ce îți place ție. Nu trebuie să optezi pentru un anumit aliment doar pentru că e sănătos. Dacă nu îți place, consumul lui te poate afecta pe plan psihic, așa că nu ai de ce să îl introduci în alimentație.

Pentru că nu orice ți se potrivește, ai putea încerca să pregăteșți o lista de alimente potrivite pentru ține împreună cu un nutriționist și să variezi cât mai mult menurile. Asigura-te că menurile alese împreună cu specialistul conțîn atât reţete culinare dulci, cât și rețete pentru mâncare rapidă sau de prânz. Astfel, nu vei fi tentată să apelezi la alimente nesănătoase.

 

MEDITAŢIA

Meditația și practicile care țîn de wellness sunt foarte în vogă și nu doar pentru că vedetele apelează la acestea. Aceste practici s-au dovedit eficiente în obținerea unei stări de bine de-a lungul timpului, budiștii fiind cunoscuți pentru calmul lor desăvârșit dobândit în urmă meditației.

Astfel, aceste practici că au fost introduse și în viață noastre de zi cu zi, în metodele de relaxare sau terapie și psihoterapie.

.

IUBIREA

Fie ca e vorba despre iubirea fata de partener, dragostea pentru copii sau animale, acest sentiment ne ajuta sa ne simtim mai bine. Asa ca nu te feri sa iubesti si sa accepti acest sentiment. Ai putea observa ca iubirea te va ajuta sa fii mai fericita, mai increzatoare si mai echilibrata.

In plus, dragostea te poate face mai energica, mai relaxata si cu o putere de concentrare mai mare.

 

SOCIALIZAREA

Indiferent că te întâlnești regulat cu prietenii sau lucrezi împreună cu mai multe persoane, să fii în mijlocul oamenilor te poate face mai sănătos din mai multe puncte de vedere. Interacțiunea cu altepersoane îți poate crește rezistență la anumite boli, pentru că vei fi mereu în contact cu bacterii străine și corpul tău va fi pregătit pentru a se apară.

Pe de altă parte, singurătatea e legată de apariția sau întreținerea depresiei, astfel că interacțiunile de orice fel ne pot ajută să fim mai fericiți și să ne simțim mai bine.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite