43% dintre francezi nu știu pe cine vor vota la alegerile prezidențiale. 11 candidați pătați de scandaluri

8 aprilie 2017, 11:57

43% dintre francezi încă nu știu pe cine vor vota. E un nedorit record național. Un procent atât de mare de indeciși transmite un mesaj: există pomul plin de roade, care așteaptă să fie scuturat! Candidatul care va reuși să convingă cât mai mulți dintre ei va câștiga.

Prezidențiabilii sunt conștienți de acest lucru, dar pot face declarații după declarații și tot nu reușesc să-i determine pe francezi să uite că toate dosarele sunt pătate.

Favoritul, Emmanuel Macron, independent, e acuzat de legături oneroase cu mediul de afaceri. A lucrat ani întregi la o instituție financiară a familiei Rothschild înainte de a fi ministru de Finanțe, apoi a aprobat niște contracte cu semne de întrebare.

Marine Le Pen e antieuropeană, dar nu ezită să bage adânc mâna în buzunarul Bruxelles-ului, plătindu-și colaboratori în campanie ca și cum i-ar fi angajat la Parlamentul European.

Jean-Luc Melencon, reprezentant al stângii, e la fel de antieuropean.

Francois Fillon, de centru-dreapta, e fragilizat de un scandal privind deturnare de fonduri publice și angajări fictive ale membrilor familiei sale.

Dezbaterea în 11 de săptămâna aceasta nu a adus nicio clarificare. Sondajul făcut imediat după genericul de final arată la fel: Macron și Le Pen intră în turul al doilea, centristul va câștiga în final. Procentul indecișilor a rămas același. Și poate răsturna orice situație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite