4000 de căței Beagle, folosiți pentru experimente, salvați dintr-un centru din Virginia

Zeci de îngrijitori și voluntari încearcă să liniștească mii de căței salvați de la un centru din statul Virginia, specializat în creșterea și înmulțirea rasei Beagle. Sunt imagini pline de semnificație, după ce instanța a decis închiderea centrului.

10 August 2022, 14:15 (actualizat 10 August 2022, 18:54) Știrile TVR |

De acolo, puii erau vânduți către diverse laboratoare, unde erau folosiți la testarea de medicamente și produse cosmetice.

”Patru mii este un număr mare. O să dureze cam 60 de zile să scoatem toate animalele de aici și lucrăm cu adăposturi și organizații din toată țara, cu scopul de a-i găsi fiecărui câine o casă iubitoare”, a declarat o coordonatoare a acțiunii de salvare.

La operațiunea de salvare au luat parte mai multe ONG-uri, la cererea Departamentului de Justiție al SUA, care, în luna mai, a intentat acțiune în justiție împotriva centrului din Virginia.

Inspecțiile au arătat că mulți căței erau mai degrabă uciși decât tratați pentru afecțiuni ușoare, primeau hrană inadecvată și erau ținuți în condiții improprii: în frig și cuști supraaglomerate.

Potrivit unui politician local, problema este mai veche:

Încă din 2019 am descoperit acest loc, în Comitatul Cumberland, unde creșteau puii Beagle, niște căței minunați, crescuți pentru experimente. Am încercat atunci, în 2019, să închidem, dar nu am reușit. Dar am continuat lupta, în toți acești ani”, susține Bill Stanley, senator Virginia.

Centrul din Virginia a fost închis, iar acum urmează lungul proces prin care toți cei 4000 de căței vor fi examinați de veterinari și vaccinați, înainte să poată fi oferiți pentru adopție.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI