400 de lei pe lună, bursă ca să învețe meserie pentru elevii școlilor duale

Primesc 400 de lei pe lună - bursă, şi li se decontează transportul, dar şi cazarea - dacă nu sunt din oraş. În plus, au prioritate la angajare. Sunt câteva dintre stimulentele oferite elevilor de la şcolile duale, care încep înscrierile pe 15 iunie. Firmele au un mare deficit de profesionişti aşa că tot mai multe aleg să se implice în formarea lor. Important e să accepte şi părinţii că meseria este brăţară de aur.

04 Iunie 2018, 21:44 (actualizat 04 Iunie 2018, 21:54) |
400 de lei pe lună, bursă ca să învețe meserie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Patricia are 17 ani şi termina şcoala duală susţinută de ambasada Austriei şi de mai multe companii de renume. A ales să devine comerciant şi să le ofere clienţilor ceea ce şi ea îşi doreşte.

Învaţă efectiv de la comercianţii din domeniu care sunt aceste abilităţi importante ale vânzătorilor. În primul an de studiu au practică 20 la sută, în al doilea an - 40 la sută, pe final, în anul trei, aproape 80 la sută.

Patricia face practica la un magazin dintr-un mall celebru. După şcoală, are prioritate la angajare.

Învaţă ce înseamnă să lucrezi într-o echipă, să fii punctual, să-ţi respecţi sarcinile şi să primeşti laude. Învaţă să lucreze cu marfa, cu clientul şi foarte important, îşi dezvoltă diverse abilităţi de calificare sau de recunoaştere, de citire a clientului.

La şcoala duală se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu până la 18 ani. Dacă sunt mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri, se dă examen.

Elevii au parte de tot felul de stimulente. Primesc o bursă de 400 de lei pe lună, pe toată durata studiilor, iar agentul economic le decontează transportul şi le oferă tot felul de premii pentru rezultate deosebite.

În Bucureşti sunt doar patru şcoli duale susţinute de companii importante. Acolo pot fi învăţate gratis meserii foarte căutate: instalator, electrician, ospătar şi vânzător. Absolvenţii primesc certificate de calificare recunoscute în Uniunea Europeană.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI