400 de lei pe lună, bursă ca să învețe meserie pentru elevii școlilor duale

4 iunie 2018, 21:44

Patricia are 17 ani şi termina şcoala duală susţinută de ambasada Austriei şi de mai multe companii de renume. A ales să devine comerciant şi să le ofere clienţilor ceea ce şi ea îşi doreşte.

Învaţă efectiv de la comercianţii din domeniu care sunt aceste abilităţi importante ale vânzătorilor. În primul an de studiu au practică 20 la sută, în al doilea an – 40 la sută, pe final, în anul trei, aproape 80 la sută.

Patricia face practica la un magazin dintr-un mall celebru. După şcoală, are prioritate la angajare.

Învaţă ce înseamnă să lucrezi într-o echipă, să fii punctual, să-ţi respecţi sarcinile şi să primeşti laude. Învaţă să lucreze cu marfa, cu clientul şi foarte important, îşi dezvoltă diverse abilităţi de calificare sau de recunoaştere, de citire a clientului.

La şcoala duală se pot înscrie absolvenţii de gimnaziu până la 18 ani. Dacă sunt mai mulţi candidaţi decât numărul de locuri, se dă examen.

Elevii au parte de tot felul de stimulente. Primesc o bursă de 400 de lei pe lună, pe toată durata studiilor, iar agentul economic le decontează transportul şi le oferă tot felul de premii pentru rezultate deosebite.

În Bucureşti sunt doar patru şcoli duale susţinute de companii importante. Acolo pot fi învăţate gratis meserii foarte căutate: instalator, electrician, ospătar şi vânzător. Absolvenţii primesc certificate de calificare recunoscute în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cel mai mare producător de oțel din România angajează 100 de ucenici

Prețuri mari la gaze, deși România este țară producătoare

Cererea mondială de aur a atins un nivel record în 2023