40 de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice vor fi amplasate în Sectorul 6 al Capitalei

Stație pentru încărcare mașină electrică
Stație pentru încărcare mașină electrică
27 ianuarie 2022, 16:24

Autoritatea locală transmite într-un comunicat de presă că pe amplasamentele fiecărei staţii se vor asigura câte două locuri de parcare, astfel că, în total, vor fi create 80 de locuri marcate cu verde, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice.

Staţiile pentru vehiculele electrice vor fi formate din două puncte de reîncărcare fiecare – unul ce va permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50kw, şi un altul la care se va putea încărca la curent alternativ, la o putere de 22 kw.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de circa 8,3 milioane de lei cu TVA, din care aproape 7,6 milioane de lei cu TVA reprezintă cheltuieli eligibile şi circa 700.000 de lei cu TVA – cheltuieli neeligibile.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale, în Sectorul 6, numărul maşinilor care nu poluează a crescut de la an la an.

În 2018 au fost înregistrate 19 vehicule electrice şi 162 de vehicule hibrid, în 2019 – 70 de autoturisme electrice, 396 hibrid, iar în anul 2020 s-a ajuns la 374 de vehicule electrice şi 820 hibrid.

Totodată, se estimează că cererea pentru automobile electrice va fi şi mai mare în următoarea perioadă, a adăugat sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite