40 de muncitori din Sri Lanka, angajați la Focșani, au rămas pe drumuri după ce au fost concediați. Ministrul Muncii cere soluții

3 iunie 2020, 18:10

29 de persoane au fost anunțate că își pierd locul de muncă. Nu știu din ce vor trăi până găsesc altceva de lucru, mai ales că vor să rămână în România.

Mulți dintre muncitorii concediați au fost bolnavi de COVID-19. Ei se plâng că nu au primit niciun ban cât au fost în concediu medical.

Firma de confecții a concediat în total aproape 50 de angajați din Sri Lanka. Primii 21 au fost dați afară chiar în timpul stării de urgență. Unii și-au găsit de muncă în altă parte.

Aproape 40 de muncitori au acum nevoie de ajutor. Ei au la dispoziție 90 de zile să își găsească slujbe. Dar nu au bani și nici unde să locuiască după ce le expiră preavizul. Ministrul Muncii a cerut ca problema lor să fie rezolvată până la sfârșitul săptămânii.

Dacă o parte dintre angajați au fost concediați din motive disciplinare, nu se știe de ce au fost dați afară și ceilalți. Conducerea firmei nu a comentat situația. Ministrul Muncii spune însă că s-a respectat legislația și că oamenii vor primi banii pentru perioada în care au fost în concediu medical.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite