40 de morți și 650 de răniți în urma seismului din Albania. Căutările salvatorilor continuă

28 noiembrie 2019, 09:39

Cutremur după cutremur, în orice moment al zilei, determină salvatorii să sisteze căutările și sperie localnicii sau oficialii veniți în zonele sinistrate.

După asemenea momente de spaimă, salvatorii se întorc lângă ruine și își reiau căutările. Scormonesc dărâmăturile cu mâinile goale. Se opresc din când în când, fac liniște să audă orice zgomot care ar putea fi un semnal că sub bucățile de moloz se mai afla un supraviețuitor.

Sunt distruse sau avaritate o mulțime de clădiri; oamenii nu mai au unde să stea. 2.000 de locuitori din orașul de coastă Durres sunt cazați acum în corturile instalate pe un stadion de fotbal, departe de orice clădire care ar putea să se prăbușească.

 

De la oră la oră, se înalță noi corturi pentru că numărul celor care caută adăpost crește văzând cu ochii. Mulți așteaptă în mașini, să li se găsească un loc de cazare. Nopțile sunt grele: temperatura scade foarte mult. Oamenilor li se aduc ceaiuri fierbinți, apă și mâncaare. Și li se fac promisiuni: că în curând, vor fi găzduiți în hoteluri.

Salvatorii români au găsit trei persoane decedate printre dărâmături: un bărbat, o femeie și fiul acesteia în vârstă de 22 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite