La 40 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu a fost felicitat inclusiv de actuali astronauţi de pe Stația Spațială Internaţională. Iar mesajul l-a primit la Brașov, orașul în care s-a născut și a studiat până la liceu. Studenţi şi profesori, dar şi pasionaţi de astonomie şi filatelie, au venit la întâlnirea cu primul român care a zburat în spaţiu.
Aventura spaţială a lui Dumitru Prunariu a fost povestită de acestă dată în Aula Universităţii Transilvania.
Dumitru Prunariu a primit mesaje de felicitare inclusiv de pe Stația Spațială Internațională.
O familie a venit special din Sinaia pentru a se întâlni cu primul român care a văzut stelele de aproape. Acum, împreună au văzut o colecţie de timbre despre astronomie.
Astăzi, şi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de susţinere a cercetării şi astrofizicii la un eveniment la care a fost prezent şi Dumitru Prunariu.
Dumitru Prunariu a stat în Cosmos șapte zile, 20 de ore și 42 de minute cu misiunea de a realiza 22 de experimente științifice. Primul român a zburat în spațiu propulsat de tehnologie sovietică, de orgoliul politic al regimului comunist, de o sănătate de fier, pregătire profesională excelentă și un dram de noroc.
Telejurnalul TVR i-a refăcut traseul și a încercat să afle în ce condiții încă un român ar putea depăși cota de 100 de kilometri altitudine.
EPISODUL 2- La coadă pentru Cosmos și șansa lui Dumitru Prunariu. 40 de ani de la zborul singurului român în spațiu
EPISODUL 6 - 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu. Dumitru Prunariu a înființat Agenția Spațială Română
Episodul 9 - La 60 de ani de la primele zboruri cosmice, Planeta Marte este „cucerită” de roboți