38 de zile pe ocean pentru o cauză nobilă. Patru români au traversat Atlanticul vâslind pentru copiii cu boli grave

Ştiaţi că mai mulţi oameni au ajuns în spaţiu sau au urcat Everestul decât cei care au reuşit să vâslească peste Atlantic? Şi totuşi, patru români au reuşit la începutul anului această performanţă. Aproape 40 de zile au vâslit pe Ocean pentru o cauză nobilă. Acum, după ce s-au odihnit, au putut povesti pe îndelete aventura prin care au trecut.

31 Ianuarie 2018, 09:20 (actualizat 31 Ianuarie 2018, 10:28) Știrile TVR |
Pe ocean, pentru o cauza nobilă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Nimic nu e imposibil. Asta e cea mai importantă lecţie pe care cei 4 români care au traversat vâslind Oceanul Atlantic au învăţat-o în cele aproape 40 de zile petrecute pe apă.

Vasile Oșean: Părea la început un vis nebunesc, dar am arătat că în fiecare moment lucrând la el, etapizând ceea ce ai nevoie de făcut şi în fiecare zi dă-ți cea mai bună variantă a ta pe ziua respectivă ajungi la final să realizezi lucruri incredibile.

Şi au reuşit. Au fost primii români care au traversat vâslind Atlanticul.

Andrei Roșu:  Dacă pe Marea Neagră am avut parte în fiecare zi de delfini ne aşteptam şi aici să vedem tot felul de animăluţe, bine noi speram să le vedem pe alea prietenoase, în afară de doi delfini pe care i-am văzut prin ziua 3 ne-am mai intersectat doar cu o balenă.

În cele 38 de zile cei patru temerari au vâslit fără oprire, făcând cu schimbul din două în două ore pentru a parcurge traseul de cinci mii de kilometri. Au mâncat hrană uscată, au dormit iepurește și pe barcă au stat mereu legați, așa cum le-au promis soțiilor.

Marius Alexe: Băiețelul meu a reacționat într-un fel mai puțin așteptat. Mi-a spus că și-ar dori să nu merg acolo. Am reușit să îi explic despre ce este vorba și că satisfacțiile vor fi pe măsura sacrificiului.

Au fost primii români plecați în această aventură incredibilă şi au stabilit şi un nou record al cursei. Au ajuns la destinație după 38 de zile, 14 ore și 32 de minute petrecute pe Ocean.  Sacrificiul lor a fost pentru  o cauză nobilă. Toate fondurile strânse au fost donate către Hospice Casa Speranței pentru construirea, la 30 de km de București, a unui centru de îngrijire destinat copiilor cu boli grave.

Momentan, pentru anul 2018, cei patru băieți nu au în plan nicio cursă de anduranță.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI