3377 de copii au fost confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, dublu față de ziua precedentă. La Terapie Intensivă sunt internați 11

18 ianuarie 2022, 19:14

La Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală ajung tot mai mulți copii cu simptome de COVID. Gravitatea cazurilor nu este însă îngrijorătoare, spun medicii.

Dr. Diana Ionescu, director medical, spitalul „Victor Gomoiu”din Capitală: Categoic că suntem pe un val de creștere. În fiecare zi se prezintă mai mulți micuți la camera de gardă.

Dacă în 11 ianuarie erau confirmați cu noul coronavirus mai puțin de 1400 de copii, ieri au fost înregistrați 1800. Iar ultimele date arată că în ultimele 24 de ore numărul acestora aproape s-a dublat, depășind 3300.

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și secțiile de ATI în cazul copiilor. Trebuie să fim responsabili. Sunt 337 internați și ieri erau 338 – cu unul mai puțin, în ciuda numărului mare de cazuri înregistrat azi. Numărul de externări este echivalent cu numărul de copii nou internați.”

Prof. dr. Alexandru Ulici, manager, spitalul „G. Alexandrescu din Capitală: „Dacă în val 4 aveam, la 16 mii de cazuri noi, 40 de copii internați, acum avem 16 copii și 3 în reanimare. Toți trei cu alte comorbidități. E un număr important, dar nu afectează cu predilecție copiii și nu produce forme grave astfel încât să determine internarea acestora.”

Nici la Timișoara medicii nu au probleme de gestionare a cazurilor în ciuda numărului mare de infectări.

Testarea este esențială pentru ca situația să rămână sub control, spun atât asociațiile de părinți cât și medicii, mai ales că unele unități de învățământ au început să se închidă din cauza numărului mare îmbolnăviri. Așa cum se întâmplă la liceul Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca.

Potrivit reglementărilor actuale, şcolile dintr-un judeţ trec în sistem online când 75% dintre paturile destinate pacienţilor COVID sunt ocupate. Iar activitatea cu prezenţă fizică va fi suspendată în fiecare clasă în care apar trei cazuri de infectare în termen de 7 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite