32 de jurnaliști au murit în atacuri ale rușilor, de la începerea războiului în Ucraina

Frederic Leclerc-Imhoff
Frederic Leclerc-Imhoff
31 mai 2022, 10:35

Jurnalistul Frederic Leclerc-Imhoff a fost omorât în timp ce relata despre evacuarea civililor din apropierea Severodonețk, regiunea Lugansk, în estul Ucrainei.

Soldații ruși au bombardat o mașină blindată în care se aflau civili și în care era și jurnalistul francez, a declarat Serghei Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk. Leclerc-Lemhoff se afla împreună cu o colegă de 27 de ani, Maxime Brandstaetter, care a fost rănită de un șrapnel, iar traducătoarea ucraineană care îi însoțea, Oksana Leuta, a suferit o contuzie.

De la începerea războiului în Ucraina, în 24 februarie, 32 de jurnaliști au murit în atacurile rușilor, potrivit unui bilanț prezentat de The Kyiv Independent, care citează Institutul de Informare în Masă al Ucrainei.

Institutul a adunat informații despre jurnaliștii uciși sau dați dispăruți de la începerea războiului. AICI puteți citi mai multe.

În prima lună de război, trei jurnaliști străini și doi ucraineni au fost omorâți, potrivit organizației Reporteri fără Frontiere: Oksana Baulina, din Rusia, a fost omorâtă la Kiev de o dronă kamikaze, un cameraman de la Fox News, Pierre Zakrzewski, și jurnalista ucraineană Olexandra Kuvișinova au fost omorâți în 14 martie, Brent Renaud, un documentarist american care a colaborat cu The New York Times. Primul jurnalist care a fost omorât când rușii au invadat Ucraina a fost Evgheni Sakun, care lucra pentru Kyiv Live.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite