300 de şacali vor fi eliminaţi din Delta Dunării. Activiștii cred că se încearcă reluarea vânătorii în zonă

1 noiembrie 2021, 18:36

Oamenii Deltei au tot reclamat că șacalii se înmulțesc necontrolat și au devenit periculoși. Atacă animalele din gospodării şi distrug culturile de legume. Se năpustesc inclusiv asupra altor animale sălbatice din Deltă și asupra păsărilor.

Realizatorul emisiunii „Regatul Sălbatic”, Mihai Ovidiu Enea: Aici vorbim despre un animal care se află în vârful lanţului trofic în zonele: şes, baltă câmp. Pentru că nu există nici lup, nici urs acolo să-l domine, el îşi face de cap. Fiind oportunist, atacurile sunt secvenţiale pe anumite oportunităţi pe care le are de hrănire.

Aproximativ 300 de șacali mai puțini ar echilibra situația. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuţiile cu Ministerul Mediului pentru a stabili condiţiile în care vor fi eliminate animalele.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării: Încă nu este definitivat, la asta lucrăm împreună cu Ministerul Mediului să găsim cea mai bună soluție și o metodă controlată de extracție.

Sunt activişti de mediu care susțin că împușcarea șacalilor ar fi un precedent pentru a relua vânătoarea în Deltă.

Exclus, spune guvernatorul Biosferei.

Cristian Papp, WWF România: Credem că vânarea lor nu ar trebuie să aibă loc în Deltă. O alternativă ar fi tranchilizarea urmată de eutanasierea acestora.

De ceva vreme s-au înmulțit șacalii foarte mult și în județul Bihor. Au fost văzuți, în haită, pe mai mult fonduri de vânătoare unde se hrănesc în special cu puii de fazan, de căprior şi de mistreţ.

Potrivit ultimelor date oficiale, populaţia de şacali din România este de 19.000.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă