300.000 de spanioli, izolați de autorități din cauza creşterii focarelor de COVID-19. Urmează acum testarea în masă a localnicilor

6 iulie 2020, 21:09

De astăzi, India este a treia cea mai afectată ţară din lume după ce numărul cazurilor confirmate a ajuns la 700 de mii şi a depăşit astfel Rusia. Şi în Australia creşte numărul infectărilor în oraşul Melbourne, iar autorităţile au luat o decizie istorică. Pentru prima oară în ultima sută de ani s-a închis graniţa între cele mai populate state australiene. Carantina zonală a fost impusă şi în Spania, unde 300 de mii de oameni din nordul ţării au fost izolaţi de autorităţi din cauza creşterii focarelor de COVID-19. Urmează acum testarea în masă a  localnicilor.

În nord – vestul Spaniei, poliția a instituit filtre imediat după anunțul că mai multe municipii din provincia Lugo vor intra în carantina. Turiștii și-au făcut bagajele în toiul nopții și au plecat din hoteluri de teama că ar putea rămâne blocați.

Localnicii nu cred că situația se va ameliora după doar cinci zile de carantină.

Pe 12 iulie în Galicia vor avea loc alegeri regionale. În acest moment sunt 258 de cazuri noi de coronavirus, dintre care jumătate în localitățile aflate în carantină. Și în Catalonia zeci de municipii au fost izolate, dar pe termen nelimitat.

Cea mai afectata regiune din Catalonia este Lleida, unde numărul cazurilor a crescut cu 200 de noi infectări de la o zi la alta.

În total, peste 50 de municipii din nordul Spaniei se află din nou în carantină, dar focare au început să apară și în Castilla la Mancha și Comunitatea Valenciana. Accesul în baruri și restaurante a fost limitat la 50 la sută din capacitate și nimeni nu are voie să intre sau să iasă din zonele izolate fară un motiv întemeiat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă