3 tinere rănite într-un carusel la Mediaș. Două victime cu traumatisme la coloană rămân internate în spital

15 iulie 2017, 11:32

ACTUALIZARE Se pare că un furtun de la sistemul hidraulic al caruselului s-a rupt. Instalaţia a rămas astfel fără frâne, iar braţele au coborât brusc.

Tinerele s-au lovit puternic de bara de protecţie. Au suferit traumatisme la coloană şi la torace.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Mediaş l-au audiat pe proprietarul caruselului şi au făcut măsurători împreună cu specialiştii de la ISCIR. Ancheta lor va stabili cine este vinovat pentru rănirea fetelor.

Celelalte instalaţii au continuat să funcţioneze după incident.

ACTUALIZARE Două dintre cele trei fete care au căzut vineri seara dintr-un carusel la Mediaş rămân internate în spital până luni, când li se va face un RMN. Amândouă s-au lovit la coloană, potrivit medicilor citați de Agerpres. Din primele cercetări, caruselul nu s-a frânat complet la terminarea programului, a indicat poliția.

Cele două fete internate în Spitalul clinic de pediatrie sunt în stare bună şi deocamdată nu au nevoie de intervenţii la coloana vertebrală, a precizat medicul Ioana Mătăcuţă, purtător de cuvânt al unității.

„Este vorba de două fetiţe, una de 15 ani, cealaltă de 16 ani. Sunt internate în secţia de Ortopedie a Spitalului clinic de pediatrie. Cea de 15 ani are un traumatism de coloană dorso-lombară şi o tasare vertebrală. Nu necesită intervenţie chirurgicală, va mai face investigaţii luni, amploarea leziunilor este mică, deocamdată nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Fetiţa de 16 ani are şi ea un traumatism de coloană dorso-lombară şi o minimă fractură de bazin, care deocamdată nu este confirmată şi trebuie un RMN făcut luni. Fetiţele sunt stabile, li s-a recomandat repaus la pat, dar sunt în stare bună”, a explicat medicul.

Cea de-a treia fată care a căzut din carusel a fost externată deja din Spitalul clinic judeţean de urgenţă din Sibiu.

„Este vorba de o pacientă de 24 de ani, cu traumatism de coloană, venită de la Spitalul Municipal din Mediaş în jurul orei 01.00. I s-au făcut investigaţii şi a fost diagnosticată cu contuzii coloană şi toracice, nu a avut nevoie de internare, a plecat cu recomandări”, a declarat Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului de urgenţă din Sibiu.

Cele trei fete au căzut dintr-un carusel adus în municipiul Mediaş la Festivalul Berii.

Criminaliştii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu au început cercetările.

„Din primele informaţii, se pare că e vorba de o defecţiune tehnică ce a împiedicat frânarea completă a caruselului la terminarea programului”, a indicat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite