3 morți după ce un camion militar a căzut într-o prăpastie în județul Argeș. Plan roșu de intervenție

29 iunie 2017, 22:22

UPDATE Militarii care și-au pierdut viața în accident erau cadre cu experiență. Doi dintre ei au avut misiuni în Afganistan.

La ora 08.30 vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare, transmite MApN.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă.

6 au primit îngrijiri medicale la spitalul din Câmpulung Muscel. Toți 6 sunt transportați în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din Capitală. 2 sunt aduși cu elicopterul.

Doi militari se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov și unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești.

UPDATE Toate cele 3 decese au fost confirmate.

UPDATE Persoana decedată a fost localizată la 25 de metri de camion. Militarii încarcerați în cabină sunt fără șanse de supraviețuire, dar nu există o confirmare oficială a decesului, a indicat ministrul de Interne.

Pompierii au acționat cu perne de aer pentru a stabiliza camionul.

UPDATE 2 persoane conștiente, în vârstă de 33 și 34 de ani, au ajuns la Spitalul militar Brașov. Au fost stabilizate și nu sunt cu probleme grave.

Cele 7 persoane transportate la Câmpulung Muscel au suferit politraumatisme.

UPDATE Premierul Mihai Tudose a indicat pentru Ora de știri că ministrul de Interne, Carmen Dan, coordonează celula de criză constituită imediat după producerea accidentului.

„În lumina celor întâmplate și în ultimele zile,  o declar și la dvs. și pentru dvs. și pentru telespectatorii dvs. că este impardonabil, de nescuzat, ca la 27 de ani de democrație și de libertate, niște oameni care erau în slujba țării, niște militari, vorbim de niște militari, niște oameni care erau în slujba României, să nu poată fi salvați cu tot ceea ce se poate fiindcă în România nu avem un elicopter disponibil pentru acțiuni pe noapte în condiții dificile, fiindcă nu se întâmplă accidentele numai ziua, eventual în Piața Victoriei, ca să fie mult asfalt și ușor de ajuns. E de vină și infrastructura rutieră depășită, îngustă, fără parapeți (…) Accidentele se întâmplă, asta e definiția accidentului. important e ce poate țara apoi să facă pentru a înlătura cât mai rapid (…) Am solicitat eu, am solicitat-o eu – vreau elicoptere acolo, să îi ia pe oamenii aceia din prăpastie, să îi ia cu camion cu tot dacă se poate. (S-a răspuns n.r.) Că n-avem elicoptere care să facă acest lucru noaptea”.

Întrebat cine a răspuns acest lucru, premierul a răspuns: „Domnul Arafat”.

„Nu este posibilă acțiunea în locul acela, la momentul acesta, cu ceea ce avem noi la dispoziție, România. L-am întrebat dacă în lume există ceva care să poată să intervină noaptea, într-o râpă de genul acela. Răspunsul a fost ‘Da, sunt țări care au experiență și pot să facă chestia asta’. Întrebarea mea a fost ‘Bun, și noi de ce nu avem?’. ‘Păi fiindcă n-avem’. Și eu vă asigur că mâine, în ședința de guvern, voi pune problema să facem ceva să avem și noi”.

UPDATE MApN confirmă că în camion se aflau 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte.

Autocamionul era ultimul dintr-o coloană de 4 vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung.

A fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

UPDATE Șoferul camionului a povestit că a rămas fără frâne în curba periculoasă, a explicat Ministrul de Interne, Carmen Dan, la Ora de știri.

UPDATE O persoană a fost confirmată decedată. 2 persoane sunt încă încarcerate sub motorul camionului. Din păcate, nu cred că sunt în viață, a indicat Raed Arafat.

7 persoane au fost transportate la Câmpulung și vor fi preluate de 2 mașini pentru a fi aduse la București, a explicat Raed Arafat.

2 persoane sunt transportate cu ambulanțe către Brașov.

UPDATE 6 persoane descarcerate sunt în drum spre spital, a indicat Mădălina Epure de la ISU Argeș.

Una dintre victimele accidentului a fost găsită la câțiva metri distanță de camion.

UPDATE Intervenția este deosebit de dificilă, a indicat purtătorul de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja. Se depun eforturi deosebite pentru descarcerarea persoanelor prinse între fiarele camionului.

Asistența medicală necesară este acordată la fața locului.

UPDATE Camionul a rupt parapetul de piatră și a căzut în prăpastie într-o curbă deosebit de periculoasă. Mai sunt 3 militari încarcerați, transmite corespondentul Știrilor TVR, Gabriel Degeratu.

UPDATE S-a acționat pentru descarcerarea a 10 persoane.

Alte 3 persoane sunt încă încarcerate, se acționează pentru descarcerarea lor, a indicat Mădălina Epure de la ISU Argeș.

UPDATE Soldații veneau de la o aplicație și se îndreptau spre Câmpulung Muscel, confirmă ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

UPDATE Erau mai multe camioane în coloană, transmite Adelin Petrișor. Nu este clar câți militari se aflau în camionul răsturnat. 4 militari din cabină sunt încarcerați, confirmă Adelin Petrișor pentru Ediție specială.

UPDATE ISU Brașov intervine cu 2 echipaje SMURD, 2 ambulanțe și 2 autospeciale pentru descarcerare, a indicat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al inspectoratului.

UPDATE 4 persoane sunt încarcerate. Așteptăm informații oficiale despre starea lor.

Potrivit primelor informații, 6 militari i-au salvat pe alți 6.

Circulația rutieră este întreruptă în zonă.

UPDATE Au fost mobilizate 9 echipaje SMURD, 6 echipaje de la Ambulanța Argeș și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

UPDATE Militarii fac parte din Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele. Ei se întorceau de la o aplicație de la Prislop.

Există informații despre persoane încarcerate.

Accidentul s-a produs pe DN 73, într-o zonă cu multe curbe.

Mai multe echipaje de poliție și autospeciale ISU au plecat la fața locului. Intervin și salvamontiștii din Argeș.

Prăpastia are 40 de metri adâncime.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă