3.000 de kilometri pe bicicletă pentru pădurile din România. Doi bicicliști germani vor traversa 7 țări europene pentru a aduna fonduri

Gest impresionant făcut de doi biciclişti germani pentru România. Ei vor pedala 3.500 de kilometri prin 7 ţări europene. Vor să strângă, în acest fel, 10.000 de euro, suma necesară pentru a împăduri două hectare de teren din Făgăraş. Arborii vor fi plantaţi într-o zonă defrişată complet în urmă cu 10 ani. Traseul celor doi aventurieri va include şi România.

04 Octombrie 2021, 11:53 (actualizat 04 Octombrie 2021, 13:22) |

Aceste imagini dezolante filmate în zonele defrișate din munții Făgăraș i-au convins pe Theresa și Philipp să ia atitudine. Așa că au pornit pe bicicleta într-un voiaj de 3500 de km nu înainte de a lansa un mesaj către cei care vor să doneze pentru proiectul lor.

De ce România? Pentru că România adăpostește cele mai mari păduri virgine din U.E. Această comoară a naturii este sub asaltul silviculturii intensive și al exploatărilor forestiere ilegale, au explicat Theresa și Philipp.

Cei doi tineri au plecat din Munchen pe 4 august și au trecut prin Austria, Slovenia, Croația, Bosnia Herțegovina și Serbia. Au ajuns în România și își vor încheia aventura în Bulgaria.

Le-a atras atenția zona "Groapele" din Munții Făgăraș, o porțiune de 300 de hectare acoperită cu cioate rămase după tăierile ilegale de acum zece ani.

Pentru noi este șocant să fim aici și să vedem toată zona asta cu proprii ochi. Va dura o viață până se va putea vedea aici o pădure sănătoasă, au spus Theresa și Philipp.

Reîmpădurirea unui hectar de teren costă 5000 de euro, iar scopul celor doi tineri din Germania este să adune 10.000 de euro.

Lecția pe care ne-o dau Theresa și Philipp este una că nu putem să stăm cu mâinile în sân și să așteptăm ca altcineva să facă ceva. În 2012 am cumpărat 900 de ha de cioate și le-am împădurit cu 3 milioane de puieți, a precizat Angela Boghiu, reprezentant Conservation Carpathia.

Pînă acum Philipp și Theresa au strîns din donații puțin peste 8000 de euro pentru proiectul de reîmpădurire. Un singur donator a fost român, ceilalți sunt străini.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI