291 de plângeri înregistrate până duminică la Parchetul Militar. „Jandarmeria a făcut un abuz asupra cetățenilor”, „oameni neînarmați au fost întâmpinați cu brutalitate”

19 august 2018, 14:19

ACTUALIZARE 16.30 La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate până duminică 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august, au declarat pentru Agerpres oficiali din Parchetul General.

Procurorii militari au audiat 127 de persoane.

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Câteva zeci de persoane au fost și astăzi să depună plângere. Toți susțin că au fost victimele violențelor jandarmilor – au inhalat gaze și au avut de suferit zile întregi după aceea, a transmis Andreea Anghel pentru Telejurnal.

A fost ultima zi în care au putut fi depuse plângeri la Parchetul Militar, pentru că de luni toți oamenii care vor să reclame violențele jandarmilor pot merge la Parchetul General, care a preluat ancheta.

Toți cei care au venit vor un singur lucru: cei care se fac vinovați de violențe să plătească!

Procurorii militari au luat mai multe documente de la Jandarmerie.

Jandarmeria a făcut un abuz asupra cetățenilor, și nu numai. Coordonatorii, conducătorii acestora au dat dovadă de lipsă de profesionalism„, acuză o femeie care a participat la protest.

Erau copii mici, erau bătrâni, erau oameni pașnici, care demonstrau neînarmați, o demonstrație pașnică, și au fost întâmpinați cu brutalitate de Jandarmeria Română„, a povestit un alt protestatar.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite