27 de migranţi au murit în Canalul Mânecii. Macron: „Nu vom lăsa aceste ape să devină un cimitir”. Reuniuni de urgență la Paris și Londra

25 noiembrie 2021, 09:02

„Nu vom lăsa aceste ape să devină un cimitir”, promite acum președintele francez, Emmanuel Macron, după ce o barcă în care se înghesuiau 34 de migranți s-a scufundat, lovită de o navă-container. Un pescar aflat în zonă a dat alerta: văzuse mai mulți oameni zbătându-se să se salveze în apele din largul coastei.

Francezii și britanicii au început imediat operațiunile de intervenție, dar 27 de oameni pieriseră deja.

Hugo Ouahiouine, locuitor din Calais:Sunt tulburat, mor oameni, doar cei cu probleme nu sunt afectați. Nu de pagube materiale e vorba, ci de pierderi de vieţi omeneşti. E dramatic„.

E grav, pe mine chiar mă înfurie, nu e normal să se întâmple aşa ceva la nivelul politic la care am ajuns. Nu e normal, asta mă înfurie„, spune un alt locuitor din Calais, Mehdi Dimpre.

Autoritățile franceze dau vina pe rețelele de contrabandiști care, spunea președintele Macron, „exploatează sărăcia şi suferinţa, pun în pericol vieţi omeneşti şi, în cele din urmă, decimează familii„.

Patru persoane suspectate că ar face parte dintr-o reţea care se ocupă cu traficul de migranţi au fost arestate de poliţia franceză.

De cealaltă parte a Canalului Mânecii, premierul britanic promite că țara sa nu va lăsa „nicio piatră neîntoarsă” pentru a opri traficanţii de persoane.

De la începutul anului, au încercat să ajungă ilegal pe mare, din Franța în Marea Britanie, 47 de mii de migranți. Sunt traversări care constituie un subiect de tensiuni constante între Paris şi Londra. Autorităţile britanice consideră insuficiente eforturile întreprinse de partea franceză pentru a împiedica îmbarcarea migranţilor ilegali.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite