27 de copii şi însoţitori, infectaţi cu SARS-CoV-2, la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi

8 octombrie 2021, 16:02

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat astăzi că în Secţia de Hemato-Oncologie au fost confirmate 27 de persoane. Dintre cele 27 persoane confirmate pozitiv la COVID-19, 14 sunt pacienţi şi 13 însoţitori.

„Pacienţii pozitivi au fost izolaţi în spital. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor secţiei”, au transmis reprezentanţii DSP, citați de Agerpres.

Conform raportărilor, în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, în cursul zilei de vineri erau ocupate 708 paturi, din care 81 de terapie intensivă. Dintre acestea, 6 sunt paturi ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Elena Doamna” Iasi şi patru paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

În momentul de faţă, în tot judeţul sunt libere doar două paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, sunt 2.206 de persoane în izolare şi 1.046 persoane în carantină la domiciliu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite