268 de migranţi salvaţi de Ocean Viking în Marea Mediterană

Ocean Viking
Ocean Viking
27 august 2022, 07:52

„Mulţi au niveluri ridicate de epuizare şi deshidratare”, precum şi „arsuri solare severe”, a precizat vineri ONG-ul cu sediul la Marsilia.

Mai mulţi minori, inclusiv neînsoţiţi, femei însărcinate şi chiar un copil de trei săptămâni sunt acum preluaţi în îngrijire de SOS Méditerranée, Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi cea a Semilunii Roşii pe Ocean Viking.

Marţi, echipajul navei a zărit patru bărci goale în această zonă, inclusiv una fără motor. Dar „fără comunicare din partea autorităţilor maritime, soarta celor aflaţi la bord rămâne necunoscută”, potrivit Ocean Viking.

De la începutul anului, 1.161 de migranţi au dispărut în Marea Mediterană, dintre care 918 în regiunea centrală a Mării Mediteranei, cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Agenţia ONU a estimat la 2.048 numărul migranţilor morţi şi dispăruţi în 2021 în Marea Mediterană, dintre care 1.553 doar în Mediterana Centrală.

În fiecare an, mii de persoane care fug din calea conflictelor sau a sărăciei încearcă să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană din Libia, ale cărei ţărmuri se află la aproximativ 300 de kilometri de Italia.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite