260 de ore sub dărâmături, așteptând salvarea. „Ce fac părinţii mei?”

17 februarie 2023, 21:17

Echipele de salvatori au reușit să scoată în viață de sub dărâmături, în orașul Antakya, un băiat de 14 ani și un alt bărbat de 34 de ani, după aproape 260 de ore de căutări. Cei doi au fost transportați de urgență la spitale, însă înainte să urce în ambulanță, bărbatul a reușit să poarte o conversație video cu rudele sale, care i-au arătat băiețelul nou născut.

Tatăl tânărului salvat a recunoscut că își pierduse aproape orice speranță să își mai vadă fiul în viață după atâta timp.

Cu câteva ore înainte, o femeie a fost găsită în viață după 258 de ore de la producerea seismului, într-o altă localitate din Turcia.

Femeia de 42 de ani a fost transportată de urgență la spital, pentru a i se evalua starea de sănătate.

Mii de salvatorii caută încă supraviețuitori printre ruinele orașelor din sudul Turciei devastate de seismul din 6 februarie, dar și în Siria.

În acest timp, familiile care mai au speranțe să își găsească rudele în viață nu își ascund furia la adresa autorităților care ar fi permis, spun ele, ca multe blocuri să fie construite fără a avea toate autorizațiile în regulă.

Un membru al echipajelor care înlătură resturile caselor din orașul Antakya a scăpat ca prin minune cu viață după ce un bloc s-a prăbușit chiar în apropierea sa.

Într-un sat, salvatorii au scos o văcuță în viață dintre tonele de moloz. Vaca a rămas blocată între ruine și a fost ținută în viață de către stăpâna sa, care a hrănit-o în fiecare zi.

În semn de solidaritate cu popoarele turc și sirian, statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro a fost luminată în culorile drapelelor celor două țări grav afectate de cutremur.

Potrivit bilanțului provizoriu, în Turcia sunt peste 36 de mii de decese, în timp ce în Siria numărul morților este de aproape 6 mii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă