26 de pacienți din spitalul modular de la Lețcani au fost transferați în alte spitale. Problemele sistemului de încălzire au fost remediate

Coşmarul pacienţilor care îngheţau în Spitalul Modular de la Leţcani pare să fi încetat, cel puţin pentru moment. După ce 26 de bolnavi au fost mutaţi în alte spitale din cauza frigului,în cele 5 saloane rămase operaţionale, noaptea trecută nu au mai fost probleme cu asigurarea unei temperaturi confortabile. În unitatea medicală mai sunt internaţi doar 29 de bolnavi.

12 Noiembrie 2021, 12:10 (actualizat 12 Noiembrie 2021, 20:51) Știrile TVR |

26 de pacienţi bolnavi de COVID au fost transferaţi din Spitalul Modular de la Leţcani, la unităţi medicale din Iaşi, după ce temperatura a coborât în saloane până la 5 grade pe timpul nopţii.

Acum, la Leţcani au mai rămas internaţi doar 11 pacienţi la ATI şi 18 la secţia de Boli Infecţioase, iar deocamdată nu se fac alte internări.

O firmă specializată în instalaţii termice a remediat problemele sistemului de încălzire astfel încât temperatura a ajuns la 24 de grade în toate saloanele.

Cei 26 de pacienţi, dintre care 13 din ATI, au fost transportaţi cu echipaje de terapie intensivă mobilă către alte unităţi medicale din judeţul Iaşi. Pacienţii care au reuşit să învingă virusul au fost trimişi direct acasă.

Frigul teribil din saloane mai avea o cauză. Asistentele erau nevoita să aerisească frecvent saloanele ATI pentru a preveni acumularea oxigenului din instalaţii, un risc de declanşare a incendiilor.

Acum este în curs de montare un sistem de senzori care, la concentraţia critică, declanşează pornirea unor ventilatoare care vor elimina surplusul de oxigen din saloane.

Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, a fost redeschis la începutul lunii octombrie, după ce a stat nefolosit timp de 8 luni. Spitalul a fost închis iniţial în luna ianuarie tot din cauza frigului din saloane. Unitatea medicală mobilă este formată din 100 de containere cu 256 de paturi.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI