25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului

25 septembrie 2017, 08:11

Obiectivul principal al celebrării acestei zile este conștientizarea utilizării adecvate a medicamentelor, conștientizarea măsurilor preventive împotriva bolilor și dezvoltarea generală a sistemului de sănătate. Comunitatea farmacistului este unul dintre cei trei piloni principali ai sistemului de asistență medicală, doctorii și asistentele medicale fiind celelalte două.

Sărbătoare este un impuls pentru farmaciști ca furnizori de asistență medicală și o recunoaștere a serviciilor lor neobosite pentru omenire.

Această zi îşi propune să atragă atenţia activanţilor din domeniul farmaceutic asupra modului în care aceştia ajută oamenii. Federaţia Internaţională încurajează toţi reprezentanţii domeniului farmaceutic să celebreze această zi ajutând la răspândirea informaţiilor despre această ramură şi beneficiile sale în societate.

De la cercetare la asistența medicală: Farmacistul este la dispoziția ta” este tema sub care se desfășoară, în 2017, Ziua Mondială a Farmacistului.

Farmaciștii reprezintă coloana vertebrală a serviciilor de sănătate în multe situații. Dar asigurarea sănătății unui popor nu începe în farmacii, ci începe cu recunoașterea problemelor de sănătate ale populațiilor și dezvoltarea industriei de medicamente, a politicilor și educației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite