Farmaciştii, sărbătoriţi în 25 septembrie, în topul profesiilor de încredere

25 septembrie 2021, 11:17

Încrederea este foarte importantă în relațiile umane și un element fundamental al capitalului social. Încrederea este, de asemenea, esențială pentru îngrijirea sănătății: există o legătură semnificativă între încrederea în profesioniștii din sănătate și rezultatele obţinute în tratarea pacienților.

Sondajele arată că încrederea în lideri şi în sursele de informare au scăzut dramatic în contextul pandemiei de COVID-19.

Într-un moment de incertitudine și când oamenii ezită în faţa vaccinării, încrederea bolnavilor în farmacişti este mai importantă ca niciodată.

De mulți ani, această profesie este în top cinci în ceea ce priveşte încrederea.

Educatorii sunt, de asemenea, în mod constant în primii cinci și, potrivit unui sondaj recent, oamenii de știință sunt cei mai de încredere oameni din lume.

Campania Zilei Mondiale a Farmaciștilor din acest an este o oportunitate pentru farmacişti de a arăta apreciere pentru încrederea care li se acordă și de a spori gradul de conștientizare a acestei încrederi și a rolului vital pe care îl joacă în îmbunătățirea sănătății, spune FIP.

Dovezile indică o asociere semnificativă între încrederea în profesioniștii din domeniul sănătății și rezultatele în ceea ce priveşte sănătatea pacienților.

„Farmacia are o rezervă de încredere construită de-a lungul multor ani de grijă, relații pozitive, expertiză și practică excelentă.

„Putem folosi această încredere în combaterea anti-vacciniştilor, precum și în continuarea îmbunătățirii sănătății comunităților noastre în general.

(w400) Ziua Mondi

Încrederea este importantă în relațiile umane și un element fundamental al capitalului social. Încrederea este, de asemenea, esențială pentru îngrijirea sănătății: există o asociere semnificativă între încrederea în profesioniștii din domeniul sănătății și rezultatele în materie de sănătate pentru pacienți.

De ce să avem încredere în farmacişti?

Trei elemente sunt necesare pentru încredere: relații pozitive, competență și consistență.

Relații pozitive. Interesul real al farmacistului pentru pacienţii săi, timpul acordat pentru a le asculta nevoile, precum și eforturile sale suplimentare în timpul pandemiei COVID-19 au ajutat la stabilirea unor conexiuni semnificative și realizarea relațiilor pozitive.

Competență. Farmaciştii învaţă ani de zile, fac masterate şi doctorate. Odată angajaţi, aceştia învăță în continuare.

Coerență ş consistenţă. Fiind cel mai accesibil furnizor de asistență medicală în multe părți ale lumii, lucrând în spații care funcționează mai mult timp decât multe alte unități de asistență medicală, farmaciştii sunt capabili să-şi demonstreze, în mod constant, abilitățile și grija faţă de pacienţi.

Multe relații pacient-farmacist se bazează pe încrederea construită în timp. Oamenii au încredere în sfaturile acestora. Tot mai multe guverne au încredere în farmacişti pentru a administra vaccinul anti-Covid și pentru a oferi alte servicii, cum ar fi testarea.

Știați că…?

… 78% dintre farmacişti sunt femei și există peste 4 milioane de farmaciști în întreaga lume? Toți au crescut veniturile pieței farmaceutice în 2018 la 1204,8 miliarde USD!

… sunt cei mai accesibili profesioniști din domeniul sănătății?

… inventatorii Coca-Cola (John Pemberton), Dr. Pepper (Charles Alderton), Pepsi și Ginger Ale au fost și farmaciști?

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă