25 iunie, Ziua internațională a navigatorului

În timpul pandemiei COVID-19, navigatorii au muncit în condiții dificile, s-au confruntat cu incertitudini legate de accesul în porturi, de aprovizionare și repatriere. Campania din acest an a Zilei internaționale a navigatorului este concentrată pe viitorul navigatorilor.

25 Iunie 2021, 07:18 | Magda Manea |
Hamburg
Hamburg
Ziua internațională a navigatorului

Navigatorii sunt coloana vertebrală a sectorului maritim. Se estimează că 1.647.500 de navigatori servesc pe diferite nave la nivel global. Dintre aceștia, peste 770.000 sunt ofițeri. Cei mai mulți sunt din China, Filipine, India, Indonezia și Rusia.

În timp ce valul doi al pandemiei de COVID-19 lovea India, navigatorii care intenționau să se îmbarce pe nave în Singapore aveau de suferit.

(w400) Ziua inter

Conform circularelor portuare maritime din Singapore, echipajele navelor cu istoric de călătorie în India au avut acces restricționat în Singapore.

Singapore a fost întotdeauna considerat un hub major pentru schimbarea echipajului datorită poziției sale geografice și a conectării sale la est și vest.

Aceste interdicții se adaugă problemelor cu care sute de mii de navigatori din întreaga lume se confruntă în timpul pandemiei COVID-19.

Campania din acest an se concentrează pe aspecte relevante pentru navigatori și după pandemie, cum ar fi tratamentul echitabil al acestora, condiții de muncă corecte, instruire echitabilă, siguranță etc.

Sute de mii de navigatori încă lucrează pe mare peste timpul contractat și unii dintre ei se confruntă cu dificultăți financiare.

Ziua internațională a navigatorului

Decizia de a institui Ziua internaţională a navigatorului (sau a marinarului) a fost luată la conferinţa Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO) de la Manila (Filipine) din 2010, unde au fost adoptate revizuiri la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire, certificare şi efectuare a serviciului de cart (Convenţia STCW) şi a Codului de asociat.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI