25 iunie, Ziua internațională a navigatorului

25 iunie 2021, 07:18

Navigatorii sunt coloana vertebrală a sectorului maritim. Se estimează că 1.647.500 de navigatori servesc pe diferite nave la nivel global. Dintre aceștia, peste 770.000 sunt ofițeri. Cei mai mulți sunt din China, Filipine, India, Indonezia și Rusia.

În timp ce valul doi al pandemiei de COVID-19 lovea India, navigatorii care intenționau să se îmbarce pe nave în Singapore aveau de suferit.

(w400) Ziua inter

Conform circularelor portuare maritime din Singapore, echipajele navelor cu istoric de călătorie în India au avut acces restricționat în Singapore.

Singapore a fost întotdeauna considerat un hub major pentru schimbarea echipajului datorită poziției sale geografice și a conectării sale la est și vest.

Aceste interdicții se adaugă problemelor cu care sute de mii de navigatori din întreaga lume se confruntă în timpul pandemiei COVID-19.

Campania din acest an se concentrează pe aspecte relevante pentru navigatori și după pandemie, cum ar fi tratamentul echitabil al acestora, condiții de muncă corecte, instruire echitabilă, siguranță etc.

Sute de mii de navigatori încă lucrează pe mare peste timpul contractat și unii dintre ei se confruntă cu dificultăți financiare.

Ziua internațională a navigatorului

Decizia de a institui Ziua internaţională a navigatorului (sau a marinarului) a fost luată la conferinţa Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO) de la Manila (Filipine) din 2010, unde au fost adoptate revizuiri la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire, certificare şi efectuare a serviciului de cart (Convenţia STCW) şi a Codului de asociat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite