LUMEA AZI

25 de lideri ai lumii pledează pentru încheierea unui tratat internațional pentru gestionarea pandemiilor, cu colaborarea OMS

Situațiile excepționale necesită măsuri excepționale! La asta s-au gândit liderii Uniunii Europene când au propus adoptarea unui tratat internațional, care să permită gestionarea rapidă și eficientă a pandemiilor. Momentul e considerat unul de cotitură, comparabil cu sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când lumea a intrat în reconstrucție.

03 Aprilie 2021, 17:11 (actualizat 03 Aprilie 2021, 17:12) |
LUMEA AZI. Tratat internațional de pandemie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pandemia are nevoie de o abordare conjugată, nicio țară nu îi poate face față de una singura. Aceasta este convingerea a 25 de lideri ai lumii, care pledează pentru încheierea unui tratat internațional pentru gestionarea pandemiilor cu colaborarea Organizației Mondiale a Sănătății.

Lumea trebuie să se pregătească deja pentru următoarea criză mondială de sănătate şi pentru aceasta, pandemia de covid trebuie să constituie un moment de cotitură pentru întreaga lume, aşa cum a fost perioada de după al doilea război mondial, când s-au pus bazele multilateralismului.

Viitorul tratat ar putea să includă trei puncte-cheie: adoptarea în comun a unor măsuri de prevenţie şi urgenţă, informarea cu privire la patogeni, virusuri şi alte cauze ale bolilor şi stabilirea mecanismelor pentru combaterea epidemiilor, printre care trebuie să se regăsească medicamentele, vaccinurile şi testele.

Tratatul pentru gestionarea viitoarelor pandemii, propus de UE şi susţinut de 25 de şefi de stat şi de guvern, printre care și președintele Klaus Iohannis, ar putea fi gata pentru parafare încă din luna mai a acestui an.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI