25 de ani de Parteneriat Strategic România - SUA. „Zona Liberă”, un disc de vinil creat special cu ocazia acestui eveniment

Aniversarea celor 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii ajunge, la final, chiar în „Zona Liberă”, ultimul proiect al unei ample serii de evenimente culturale de anvergură, realizate, de-a lungul întregului an, de către Ambasada României la Washington împreună cu Institutul Cultural Român din New York.

28 Noiembrie 2022, 16:53 (actualizat 28 Noiembrie 2022, 17:00) Știrile TVR |
25 de ani de parteneriat strategic România-SUA

„Zona Liberă” este un disc de vinil cu destinație protocolară, realizat cu sprijinul financiar al Băncii Transilvania, și creat special cu ocazia acestui important jubileu al relațiilor româno-americane

Discul cuprinde populare melodii înregistrate la casa de producție Electrecord de celebri interpreți din România ultimelor decenii, dar remixate de câțiva dintre cei mai populari DJ români ai momentului: Dj Vasile, Electric Brother, Matze, Nemos, NSK, K-lu, Dribbler.

„The Free Zone / Zona Liberă” este un album conceput de artistul vizual, curatorul, promotorul cultural și universitarul Mihai Zgondoiu (Zgondy) împreună cu DJ Vasile, compozitor, interpret și moderator radio, unul dintre cei mai importanți inovatori ai muzicii românești contemporane.

Titlul discului trimite deopotrivă la mișcarea civică de democratizare a României de la începutul anilor 1990 („Zona liberă de neocomunism”), cât și la populara emisiune radio realizată de DJ Vasile împreună cu DJ Matze, un alt influent muzician.

Discul urmează să fie oferit prietenilor și partenerilor României din rândul elitelor politice, diplomatice și culturale americane.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI