235 de militari francezi, parte din Forţa de Răspuns a NATO, au ajuns în România, la Baza Mihail Kogălniceanu. Klaus Iohannis i-a mulțumit omologului său francez

1 martie 2022, 22:38

Militarii au fost întâmpinaţi de ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, şi de şeful Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, generalul-maior Cristian Dan.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forţei de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord-Atlantic din 25 februarie.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii şi controlului forţelor aliate şi pentru a facilita reacţia rapidă a capabilităţilor militare de-a lungul graniţelor aliaţilor, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” în cursul zilei de luni.

În total, 500 de militari francezi şi 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit omologului său francez pentru sprijin.

(w500) Mesajul pr

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite