23 septembrie, Ziua internațională a limbajului mimico-gestual. În prezent, există aproximativ 72 de milioane de persoane cu deficienţe de auz în întreaga lume

23 septembrie este Ziua internaţională a limbajului mimico-gestual. Așa că instituțiile implicate atrag atenția asupra nevoii de integrare socială, profesională și culturală a persoanelor cu deficiențe auditive.

23 Septembrie 2020, 14:46 (actualizat 23 Septembrie 2020, 14:57) |
Ziua internațională a limbajului mimico-gestual
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Potrivit Federației Mondiale a Surzilor, există aproximativ 72 de milioane de persoane cu deficiențe de auz în întreaga lume, 80% dintre acestea trăind în ţări în curs de dezvoltare. Potrivit Convenţiei drepturilor persoanelor cu dizabilități, ţările se obligă să faciliteze învăţarea limbajelor bazate pe semne și să promoveze identitatea lingvistică a comunității surzilor, surdo-muţilor și hipoacuzicilor.

Le mulțumim și noi colegilor noștri care ne ajută să transmitem mesajele către toți telespectatorii noștri.

Potrivit FMS, în prezent există aproximativ 72 de milioane de persoane cu deficienţe de auz în întreaga lume, 80% dintre acestea trăind în ţări în curs de dezvoltare. Se cunosc peste 300 de limbaje bazate pe semne, dar numai unul este acceptat la nivel internațional.

În Uniunea Europeană, se estimează că o persoană la o mie utilizează un limbaj național al semnelor ca primă limbă, adică circa 500.000 de persoane din spaţiul comunitar, notează https://ec.europa.eu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI