21 noiembrie, Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic

Fără victime în trafic
Fără victime în trafic
21 noiembrie 2021, 09:15

932 de oameni au murit, iar alți 2.004 au fost răniți în accidente rutiere, în primele 7 luni ale acestui an, în România. Principalele trei cauze au fost viteza, traversarea neregulamentară și pietonii pe partea carosabilă. Datele au fost transmise de Poliția Română.

Anul acesta marchează începutul noului Deceniu de Acțiune pentru Siguranța Rutieră 2021-2030, în timpul căruia Ziua mondială va juca un rol foarte important – prin evidențierea motivelor tuturor acțiunilor necesare în acest Deceniu care urmează.

Ca în fiecare an, obiectivele WDoR 2021 sunt de a oferi victimelor traficului rutier și familiilor acestora o platformă pentru:

  • Amintirea tuturor celor uciși și răniți grav în trafic;
  • Recunoaşterea serviciilor de urgență;
  • Atragerea atenției asupra aspectelor legilor
  • Sprijinirea victimelor traficului rutier și a familiilor acestora;
  • Prevenirea şi stoparea deceselor .

WDoR 2021 pune în centrul atenției reducerea vitezei în trafic. Viteza redusă poate preveni multe decese, în special pe cele ale pietonilor și ale tuturor celorlalți utilizatori vulnerabili ai drumului, copii, vârstnici și persoane cu dizabilități.

Pentru 20221 nu există o temă specifică. Unele dintre momentele importante ale zilei includ „comunicarea prin iubire și o minte deschisă” mai degrabă decât „comunicarea prin conversații forțate”. Se presupune că o populație idealistă ar trebui să fie formată din oameni care au discuții sănătoase între ei, lăsând deoparte egoul.

Originile și semnificația Zilei

De la adoptarea Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Traficului Rutier, în conformitate cu rezoluția Adunării Generale 60/5, evenimentul s-a răspândit într-un număr tot mai mare de țări de pe fiecare continent.

Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor în Trafic are loc în fiecare an în a treia duminică din noiembrie și este un instrument important în eforturile globale de reducere a accidentelor rutiere. Oferă ocazia de a atrage atenția asupra amplorii efectelor emoționale și economice cauzate de accidentele rutiere și de a recunoaște suferința victimelor accidentelor rutiere și munca serviciilor de sprijin și salvare.

Deceniul de acțiune pentru siguranța rutieră 2011–2020, proclamat oficial de Adunarea Generală a ONU în martie 2010, urmărește salvarea a milioane de vieți prin consolidarea capacității de gestionare a siguranței rutiere; îmbunătățirea siguranței infrastructurii rutiere; dezvoltarea în continuare a siguranței vehiculelor; îmbunătățirea comportamentului utilizatorilor drumurilor; și îmbunătățirea răspunsului post-crash.

De asemenea, pentru a evidenția situația copiilor de pe drumurile lumii și a genera acțiuni pentru a le asigura mai bine siguranța, ONU organizează Săptămâna Globală a Siguranței Rutiere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite