21 martie, Ziua Mondială a Poeziei. Nichita Stănescu: A confunda materialul cu sensul materialului este un lucru foarte la îndemână și foarte păgubitor

21 martie 2021, 08:18

Unul dintre obiectivele principale ale Zilei este de a sprijini diversitatea lingvistică prin exprimarea poetică și de a oferi limbilor pe cale de dispariție posibilitatea de a fi auzite în comunitățile lor.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Poeziei este, de asemenea, menită să încurajeze revenirea la tradiția orală a recitalurilor de poezie, să promoveze predarea poeziei, să restabilească un dialog între poezie și celelalte arte precum teatrul, dansul, muzica și pictura, să susțină micii editori, să creează o imagine atractivă a poeziei în mass-media, astfel încât arta poeziei să nu mai fie considerată o formă de artă învechită, ci una care să permită societății în ansamblu să-și recapete și să își afirme identitatea.

Istoria Zilei Mondiale a Poeziei

În 1999, UNESCO a declarat 21 Martie drept Ziua Internațională a Poeziei. A fost o recunoaștere a contribuţiei pe care au adus-o patrimoniului cultural poeţii şi scriitori din întreaga lume.

Ziua Mondială a Poeziei onorează poeții, reînvie practica recitalurilor de poezie și promovează poezia ca formă de artă care unește oamenii. Studiind generații și generații de poeți, vedem că poezia lor poate da o perspectivă asupra ideilor și sentimentelor din acea vreme.

Participând, de asemenea, la recitaluri de poezie, oamenii își pot experima, prin limba pe care o vorbesc, sentimentele și emoțiile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite