2022, an sărac în kilometri noi de autostradă

2022 se anunţă un an sărac în kilometri noi de autostradă. Doar un singur tronson al Autostrăzii Transilvania, de aproape 30 de km, este programat să fie finalizat anul aceasta. Dar lucrările nici măcar nu au început și nu se știe când vor fi gata. În schimb, autoritățile vor să dea în trafic zeci de kilometri de drumuri expres și mai multe pasaje rutiere.

17 Ianuarie 2022, 21:03 Știrile TVR |

Singurul tronson de autostradă care trebuie să fie gata anul acesta, conform contractului, este "Chiribiş-Biharia", cu o lungime de aproape 30 de kilometri. Dar lucrările la porțiunea de drum, partea a Autostrăzii Transilvania, încă nu au început.

Compania de Drumuri și constructorii nu se înțeleg cu privire la o serie de costuri suplimentare.

În schimb, ar putea fi gata în avans lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boiţa, cu o lungime de 13 km. Termenul din contract este 2023.

Autoritățile mizează că vor fi date în trafic, anul acesta, și două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești, cu o lungime totală de aproape 60 de km.

Drumul expres Craiova - Pitești este așteptat cu multă nerăbdare de șoferi, de transportatori, dar și de cele două companii producătoare de automobile. Cu toții speră ca odată cu finalizarea lucrărilor să fie eliminată și problema traficului din zonă.

Autoritățile vor ca până la sfârșitul anului să fie deschis traficul pe trei pasaje de pe centura Capitalei. Este vorba despre pasajele de la Domnești, Berceni și Olteniței. Tot anul acesta ar urma să fie gata și podul peste Dunăre de la Brăila.

Anul trecut au fost dați în trafic doar 30 de kilometri noi de autostradă.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI