2021 vine cu mici creșteri de venituri pentru unii români

26 decembrie 2020, 21:41

Pentru alocațiile copiilor sunt prevăzute două majorări în 2021. Prima, chiar la începutul anului, când sumele vor crește de la 185 la 222 de lei pentru copiii de peste 2 ani. Pentru cei cu vârste mai mici sau cu dizabilități majorarea va fi de 74 de lei. A doua creștere e programată pentru jumătatea anului.

Noul ministru a anunțat înființarea unei comisii interministeriale care să vină cu o soluție pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Programul de guvernare prevede însă că punctul de pensie ar urma să crească anual cu o valoare care să acopere rata inflației și minimum 58,5% din creșterea salariului mediu brut pe economie. La valorile de acum, ar însemna un plus de aproximativ 6 procente, adică 86 de lei. Anterior alegerilor, Florin Cîțu, fost ministru al finanțelor, și PNL, prin programul propriu de guvernare, anunțau o majorare mai consistentă, de 8%.

Guvernul vrea ca săptămâna viitoare să prelungească până la jumătatea anului măsurile de sprijin pentru angajați. Printre acestea, șomajul tehnic și indemnizațiile părinților care stau acasă cu copiii când școlile sunt închise. Așteptată este și decizia privind suspendarea ratelor la creditele bancare.

Coaliția de guvernare a promis că nu va majora sau introduce noi taxe și impozite. Cresc însă accizele la benzină, motorină și alcool, cu 3% din ianuarie. Iar cele la țigări, cu aproape 6% din aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite