200 de concentratoare de oxigen, donate de OMS României. Ajutor medical am primit și din partea Danemarcei, Israelului, Poloniei și Republicii Moldova

5 noiembrie 2021, 13:03

200 de aparatele de oxigen care îi ajută să respire pe pacienții grav afectați de COVID şi care salvează vieţi au fost predate Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de către oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Săptămâna asta am văzut una dintre cele mai mari rate de mortalitate în 24 de ore. Prioritatea acum este să salvăm vieţi şi pentru a face asta trebuie să testăm oamenii din timp şi să-i îndrumăm spre spitale pentru a beneficia de îngrijirile medicale de care au nevoie. Iar asta înseamnă să avem spaţii adecvate, personal medical pregătit şi disponibil, dar şi resurse, a afirmat dr. Heather Popowitz, expert OMS detaşat în România.

180 de concentratoare vor fi trimise către spitalele din Bucureşti şi din ţară, în funcţie de solicitări, iar 20 vor fi

Între 5-10 bucăți pe spital vor ajunge, sunt unele care primesc mai puțin. E vorba de concentratoare de 8 litri, cu capacitate mai mare decât cele de  5 litri și care cu siguranță vor fi un sprijin major, a explicat șeful DSU Raed Arafat.

Peste 1.500 de concentratoare de oxigen au fost distribuite până acum în spitalele sufocate de pacienţi care nu mai au aer.

Ştim că, în ultimele zile, numărul noilor infectari a scăzut în ultimele zile, dar situația în secțiile de ATI rămâne critică și acest ajutor într-adevăr vine în sprijinul recuperării pacienților noștri, a precizat Diana Păun, consilier prezidenţial.

40 de concentratoare au fost donate ţării noastre de Ambasada Israelului. 10 au fost deja predate autorităţilor române. Israelul ne trimite în sprijin şi o echipă de specialiști în terapie intensivă covid și logistică, pregătiți să meargă oriunde este nevoie.

Din Danemarca au venit în sprijin încă zece medici și asistenți, care vor lucra la Institutul Matei Balș. Vor înlocui echipa sosită acum zece zile.

Danemarca ne-a oferit acum trei săptămâni 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen pentru salvarea bolnavilor Covid.

Şi Polonia şi Republica Moldova ne-au trimis în sprijin cadre medicale care să ajute pe frontul anti-COVID din spitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite