20 de ani de la revenirea Familiei Regale la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa Margareta: Este un amestec de casă, de birou, de moștenire spirituală

Sunt 20 de ani de când Familia Regală s-a întors la Palatul Elisabeta. Un bun prilej pentru lansarea cărții 'Povestea Palatului Elisabeta' și pentru întâlnirea cu sute de români cărora le-au lipsit evenimentele regale în pandemie. La Palatul Elisabeta a fost sărbătorită şi Crucea Roșie.

01 Iulie 2021, 21:10 Știrile TVR |

În vara anului 2001, Regele Mihai a revenit la Palatul Elisabeta. A pășit cu emoție în imobilul pe care l-a arătat Familiei Regale.

Majestatea Sa Margareta și-a amintit de acel moment.

Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei României: El s-a plimbat cu presa. Și când a venit în salon, sus, a spus unde a fost forțat să abdice, a spus că e ciudat, dar eu am rămas și toți ceilalți au plecat.

În ultimii 20 de ani, Palatul Elisabeta a devenit reședința privată și publică a Familiei Regale, reper de promovare a valorilor românești.

Regele Mihai și Majestatea Sa Margareta au găzduit aici sute de evenimente publice, iar pragul palatului a fost trecut de zeci de regi și prinți sau de președinți români și străini.

Povestea acestor 20 de ani se află acum în cartea lansată de Principele Radu.

ASR Principele Radu: Cei 20 de ani sunt acoperiți destul de bine, pe temeiul încăperilor, nu sunt tratate domenii sau ani, ci se ia de la intrare, de la boltă, până la terasă și se vorbește în fiecare încăpere despre ceva.

Construit în anii ‘30, în mijlocul Muzeului Satului, pentru Principesa Elisabeta, mătușa Regelui Mihai, palatul a fost folosit după război de Regele Mihai și Regina Mamă Elena.

A fost martor al momentelor-cheie ale perioadei post-belice: venirea rușilor la București, greva regală, culminând cu abdicarea forţată a Regelui Mihai.

Acum, aici este și biroul Majestatății Sale Margareta.

Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei României: Este un amestec de casă, de birou, de moștenire spirituală, datorie civică.

Peste 300 de persoane au participat la sărbătoarea Palatului Elisabeta.

Astăzi a fost încă o ceremonie pe care Majestatea Sa Margareta a oferit-o Societății de Cruce Roșie care va împlini, curând, 145 de ani de activitate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI