20 de ani de la moartea Prințesei Diana

30 august 2017, 23:43

 

Grădina Albă de la Palatul Kensington a fost plantată pentru a marca 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana într-un accident de maşină. Pe o ploaie torenţială, prinţii William şi Harry au făcut un tur al grădinii inspirate de amintiri din viaţa mamei lor şi de stilul prinţesei. A fost denumită „albă” pentru că aici au fost plantaţi trandafiri albi, preferaţii Dianei, şi bulbi de flori de aceeaşi culoare, cu totul 12.000 de flori. Este al 4 lea memorial londonez creat în amintirea prinţesei. William şi Harry au fost însoţiţi în vizita lor în Grădina Albă de ducesa de Cambridge şi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor instituţii caritabile susţinute de Lady D.

INGRID SEWARD, comentator regal: „Personal cred că Diana este de neînlocuit. Nu va fi nimeni ca ea şi nimeni nu şi-ar dori să o înlocuiască”.

Prinţesa de Wales a murit pe 31 august 1997 la Paris, într-un controversat accident de maşină. William, acum Duce de Cambridge, avea 15 ani, iar fratele său, Harry, 12 ani. La 20 de ani distanţă, cei doi fii au vorbit în presă britanică despre impactul morţii mamei lor asupra copilăriei şi adolescenţei.

Momente dramatice şi de maximă emoţie pot fi retrăite prin filtrul temporal şi artistic, într-un documentar BBC – „Diana – 7 zile care au zguduit lumea”. Cuprinde evenimentele din săptămâna scursă între decesul şi slujba de înmormântare a Prinţesei Diana, interviuri cu angajaţii ei, jurnalişti şi oameni simpli, reflecţii asupra moştenirii lăsate prin activitatea ei, care influenţează în continuare multe persoane.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite