20 de ani de la înființarea DNA. „Direcția Națională Anticorupție este puternică și nu va face pași înapoi în lupta anticorupție”

27 septembrie 2022, 22:09

Șeful Direcției Naționale Anticorupție a dat asigurări că lupta împotriva corupției va continua, chiar dacă în ultimii ani DNA a fost atacată din toate părțile, iar legile justiției au fost modificate.

Procurorul Crin Bologa spune că DNA are în lucru dosare cu prejudicii de peste 4 miliarde de euro.

Crin Bologa, şeful DNA: Asigurăm cetățenii României că Direcția Națională Anticorupție este puternică și nu va face pași înapoi în lupta anticorupție. Eforturile autorităților investigative anticorupție trebuie conjugate cu voință politică, activități administrative de prevenire a corupției, dar și cu educarea consecventă a tinerelor generații, în spiritul corectitudinii și al respectării legilor.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis că e nevoie de repararea legilor justiției modificate pe vremea lui Liviu Dragnea, astfel încât DNA să fie în continuare eficientă.

Klaus Iohannis, preşedintele României:Reforma legilor justiției trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene.

La 20 de ani de la înființarea DNA, a transmis un mesaj video și fosta șefă a Direcției, Laura Codruța Kovesi, care conduce acum Parchetul European.

În cei 20 de ani de activitate, DNA a anchetat 60 de membri ai diferitelor guverne, printre care 2 foști premieri. Unul dintre ei a fost chiar Adrian Năstase, cel care a luat decizia înființării Parchetului Național Anticorupție în 2002.

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 15.000 de inculpați în dosare cu prejudicii de peste 5,4 miliarde de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite