20-21 mai, Food Revolution Day în România, un proiect marca Jamie Oliver

20 mai 2017, 10:14

Această mișcare vrea să încurajeze obiceiurile de mâncat sănătoase și consumul alimentelor cu proveniență clară de la producători locali.

Food Revolution este demersul fiecăruia dintre noi pentru o alimentație bazată pe alimente „corecte”, fără aditivi, chimicale ori adjuvanți de orice fel. Sprijinim creșterea în condiții decente a animalelor și procurarea produselor alimentare prin intermediul fermierilor locali.

Food Revolution Day a fost organizată prima dată pe 20 mai 2012, de healthy food junkies din peste 62 de țări voluntare, printre care România, Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic și Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale și dinner parties. Și Romania a fost pe hartă, cu 7 dintre ele.

Cea mai mare campanie de #FoodEducation, în România din 2013.

Sâmbătă şi duminică, 20-21 mai, la Grădina Verona ȋncepând cu orele 11:00-14:00 o conferinţă de presă cu tema #RăsfăţulResturilor despre Risipa alimentară & Junk food, temă globală a Food Revolution Day de anul acesta. De asemenea, se va găti ȋmpreună cu copiii, părinţii, profesorii, bloggerii, chefii de renume şi voluntarii Food Revolution și nu numai.

 

(w500) Jamie Oliv

3 ani de #foodrevolutionday în România, peste 9.000 de copii și părinții lor implicați anual în programe de educație alimentară în școli și nu numai, peste 10 orașe, peste 60 de ambasadori în România. E nevoie de mai mulți chefi, nutriționiști, formatori implicați în educația gustului pentru legume al copiilor, e nevoie de rețete noi, de timp și creativitate, e nevoie de educație alimentară obligatorie în școli.

Tema anului 2017 este #junkfood și #risipaalimentara, dar și #advertisingtokids. „70% dintre copiii în vârstă de 3 ani recunosc logo-ul companiilor de junk food, dar nu au învățat încă să își pronunțe numele. 30% dintre copiii de 10-12 ani din România sunt supraponderali”. #Educatiaalimentara #Educatiagustului incotro? Răspunsuri, la conferința din 20 mai de la Grpdina Verona.

Jamie Oliver Food Foundation

Jamie Oliver a fost descoperit de BBC în 1997, în timpul filmării unui documentar de Crăciun la River Café din Londra, unde lucra ca bucătar-șef. Doi ani mai târziu, BBC a realizat trei seriale cu Jamie Oliver: The Naked Chef, The Return of the Naked Chef and Happy Days with the Naked Chef. Oamenii s-au îndrăgostit pe loc de bucătarul din Essex și de rețetele sale relaxate.

Am vrut să arăt că a gătiti însemnă mâncăruri delicioase, ieftine și sănătoase, dar și multă distracție.

Accesul la mâncare bună, proaspătă și sănătoasă, precum și abilitățile de a le găti pot transforma viețile, și asta este ceea ce face Jamie Oliver Food Foundation.

(w400) Food Revol

Ceea ce este uimitor, înfricoșător și incredibil este modul în care alimentele interacționează cu aproape toate lucrurile de pe planetă. Este cel mai mare angajator global, cea mai mare afacere și, dacă este creat cu dragoste și îngrijire, poate fi un instrument minunat pentru comunități. Dar, dacă este controlat numai de afaceri și lăcomie, poate fi devastator. Cu mai mulți oameni pe planetă decât oricând, problemele cu care ne confruntăm în privința mâncării nu au fost nicicînd mai critice. Fără îndoială, voi face o campanie pentru a vă asigura că alimentele sunt create cu dragoste

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă